Handige tools

Merk in Beeld werkt met verschillende instrumenten om het gewenste doel snel en effectief te bereiken. Wilt u weten welke tools we in uw organisatie kunnen gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met Merk in Beeld.

Enkele voorbeelden:

Klantenspel

Service is en blijft mensenwerk. Overal en altijd. De medewerker van een organisatie speelt daarin en sleutelrol. Met dit spel gaan we aan de slag met de grondhouding van klantgericht denken en handelen. Het spel laat herkenbare situaties met klanten zien en gaat in op ieders rol hierin.

Communicatiewaaier

Langs elkaar heen praten, onhandig woordgebruik, verkeerde lichaamshouding. Er kan nogal wat misgaan in de communicatie. Daarom gebruikt Merk in Beeld deze waaier die de basisregels voor goede communicatie op een rij zet.

Stroomschema

Welk communicatiemiddel is geschikt voor welke situatie? Een veelgestelde vraag. Zeker in een tijd waarin informatie overload als probleem wordt erkend, is de keuze over wat u communiceert en het middel waarmee u dat doet van belang voor de effectiviteit van de boodschap. In het stroomschema is eenvoudig terug te vinden wanneer welk communicatiemiddel effectief is.